TheWhoArtister-final-Hemsida

Mats Ronander, Lagaylia Frazier och Janne Åström genomför denna live-hyllning tillsammans med ett 6-mannaband, där de inte bara framför låtarna – på sitt sätt – och delar ur de två rockoperorna utan också belyser den nästintill osannolika historien om The Who, gruppen från London som i över 50 år hållit ställningarna som just ett av världens största rockband!

MATS RONANDER

Började redan som femtonåring i Örebrobandet Crossway Blues, som hade spelningar i Göteborg, Malung, Västerås med flera ställen. I början av 1970 hoppade han vid ett par tillfällen in i Peps & Blues Quality som ersättare för Peps Persson som då drogs med hälsoproblem. På grund av dessa avbröt Peps samarbetet under våren och Blues Quality upplöstes en tid därefter. Bandet ombildades till Nature med Mats som sångare/munspelare.

 

Pete Townsend har alltid varit en ledstjärna för mig, säger Mats Ronander. Både som en av de bästa gitarristerna i världen och som den finurliga låtmakare han alltid har varit.

LAGAYLIA

LaGaylia Frazier, född i Miami, Florida, är en amerikansk-svensk sångerska som invandrade till Sverige år 2001 och har varit svensk medborgare sedan januari 2008. Hon har bland annat tävlat i Melodifestivalen och i den rumänska uttagningen till Eurovision Song Contest. Mellan 2017 och 2020 var hon en av jurymedlemmarna i underhållningsprogrammet Talang i TV4.

JANNE ÅSTRÖM

Jan Åström har studerat klassisk sång vid The San Francisco Conservatory of Music. Han har haft flera egna band, bland annat Hot Soup som spelade allt från Jacques Brel till Deep Purple. Han har spelat i musikaler som Les Miserables på Cirkus i Stockholm, Annie på Göta Lejon, Guys and Dolls på Oscars och Little Shop of Horrors på Chinateatern, i den sistnämnda gav han röst åt den köttätande växten. Under hösten 2011 gestaltade han Tevje i Dalateaterns uppsättning av Spelman på taket. Åström har under flera säsonger medverkat i krogshowen R.E.A. (Roligt Elakt Aktuellt) på Hamburger Börs i Stockholm.

– Jag har haft förmånen att få sjunga mycket musik, allt från Brel till Deep Purple, men att ge sig på detta projekt är en utmaning som heter duga. Känns som att det blir det ngt av det häftigaste jag någonsin har varit med om. Känns fantastiskt att ha med Lagaylia på det här tåget också!